Iubitorii de teatru din Oradea sunt asteptati la o premieră națională. VIDEO

Sambata, de la ora 19, la Sala Arcadia se va juca ”Baraca”, de Aiat Fayez. Spectacolul poarta semnătura regizorală și cea scenografică a lui Tudor Lucanu, un tânăr plurivalent, care a cucerit scena teatrului românesc atât ca regizor, cât și ca actor și scenograf.

”Baraca” prezintă povestea a doi bărbați francezi, Mare şi Mic, care nu au prea multe perspective profesionale și se hotărăsc să creeze bombe artizanale în oale sub presiune. Iniţiativa lor, aparent fără şanse prea mari de reuşită, se transformă într-o adevărată afacere pe măsură ce experimentele dau roade şi li se alătură câţiva parteneri de nădejde. ”Baraca” pune în lumină, cu un umor scrâșnitor, una dintre cele mai mari probleme ale societății actuale: atentatele teroriste potențate de compromisurile politicienilor, de duplicitatea marilor piețe, de jocuri de culise și de mârșăvia unor oameni care se lasă seduși de puterea banilor.

Din distribuție fac parte actorii Alexandru Rusu (Mare), Pavel Sîrghi (Mic), Alina Leonte (Virginia), Ciprian Ciuciu (Bosco), George Dometi (Chinezu’) și Sorin Ionescu (Marwani).

Cei care nu pot ajunge la premieră sunt așteptați la următoarele reprezentații ale spectacolului, care vor avea loc miercuri, 15 martie – în cadrul campaniei UNITER ”Artiștii pentru artiști” – și sâmbătă, 25 martie, de la ora 19:00, la Sala Arcadia.

Alte știri