Jos pălăria în faţa “Generaţiei de Suflet” a fotbalului românesc!: „Așa se face publicitate pentru propria țară”

Foto: frf.ro

Modul în care Naționala României și-a luat rămas bun de la gazdele Campionatului European de Fotbal UEFA 2024 impresionează Germania. Vestiarul curat și scrisoarea de mulțumire lăsate de echipa românească au stârnit un val de emoție și de apreciere, în rețelele de socializare revărsându-se un val de simpatie față de sportivi și de țara natală.

În timp ce unii comentatori scriu Respect sau Mulțumesc, alții își exprimă surpriza și uimirea că au ajuns să se mire și să se bucure de ceva atât de natural ca respectul și mulțumirea față de gazde.

Ia-tă câteva comentarii ale cititorilor și fanilor germani:

„Un caracter exemplar și un gest frumos. Mulțumesc din suflet echipei României. Și tuturor acelor oameni minunați (părinți, educatori, învățătoti, profesori și antrenori) care au făcut din acești tineri oameni la locul lor. Chapeau!

„Ce comportament frumos și ce gest frumos! Dragi sportivi români, ați fost oaspeți deosebiți! Păcat că nu v-ați calificat mai departe. Dar ați fost reprezentanți demni ai țării voastre și ați făcut publicitate bună României. Vă mulțumesc pentru că ați fost așa oaspeți minunați. Cum ar fi dacă cineva de la organizatorii Campionatului s-ar adresa Ambasadei României și ar mulțumi pentru acest gest frumos?”

„Spirit sportiv, onoare, modestie, mulțumire, atribute care îmi sar în ochi citind această scrisoare. Și nu au împachetat mulțumirea lor în vorbe goale, ci în mod clasic (profan pentru ziua de azi) prin cuvinte scrise pe hârtie și curățenia în vestiar. … Pur și simplu minunat. Sunt foarte impresionat de acești sportivi români.”

„Jos pălăria în fața unor asemenea oaspeți!”

„Boah ce gest frumos! Data viitoare vă încurajez și vă țin pumnii mai mult!”

„Turcii ar trebui să ia exemplu și nu să se irite pentru că UEFA îi cercetează pentru folosirea unor simboluri interzise.”

„Încă mai există asemenea gesturi? Respect! Iar acum să observăm comportamentul contemporanilor noștri turci față în față cu gestul românilor. Noi suntem Europa. Turcii – nu.”

„Scoțienii și Românii mi-au cucerit inima la acest campionat!”

„Într-adevăr frumos! Dar și trist, dacă o știre despre un gest absolut normal a ajuns să fie știre de presă care ne emoționează în așa măsură.”

„Un gest frumos de apreciere față gazde, care din păcate nu mai este foarte des întâlnit în Germania. Țările din Balcanii de Est știu ce înseamnă sărăcia și sunt totuși mândre de țările lor. Această formă de apreciere mi-aș dori-o de la mulți refugiați care au venit în Germania și așteaptă să primească tot, fără să facă nimic.”

„Echipa și fanii români au fost foarte drăguți. În concedii m-am întâlnit des cu români și toți au fost extraordinari.”

„Trebuie să mărturisesc că eu am ținut cu echipa românească. Super atmosferă în echipă și la fani. Au jucat un fotbal ofensiv și curajos.”

„Așa se face publicitate pentru propria țară.”

„Românii au fost oaspeți foarte amabili și politicoși și au jucat fotbal de calitate și cu pasiune. Pentru mine scrisoarea lor nu este o surpriză. Lucrez zilnic cu colegi ingineri din Timișoara și din Iași. Toți sunt foarte cumsecade, pregătiți profesional și muncitori.”

„Locuiesc și trăiesc de câțiva ani în România și pot spune că românii sunt minunați. Le recomand tuturor să viziteze țara asta și să-i cunoască oamenii. Se merită!”

„Românii sunt oameni minunați. Lucrez cu câțiva de mai mulți ani. Sunt exact așa cum reiese din scrisoarea lor: inimoși și colegi de încredere!”

„Aici e: prima știre frumoasă a zilei de azi. Mulțumesc România! Ce frumos că ați fost oaspeții noștri! A fost o onoare pentru noi.”

„În înfrângere se arată adevărata măreție.

„Ola! Asta se numește 7 ani de acasă!”

„Fotbalul nu mă interesează deloc! Dar scrisoarea aceasta (și grija cu care și-au curățat vestiarul) mă emoționează. Ce gest frumos și neobișnuit azi.”

„Cred că sportivii români habar nu au avut câte inimi vor mișca prin gestul lor frumos de mulțumire și de respect, inclusiv pentru echipa de curățenie. Așa ceva în 2024, când majoritatea sunt atât de agresivi, e neobișnuit și emoționant.”

Iar comentariile de surpriză și de emoție continuă.

Daniela Stoica

Distribuie informația
Alte știri