Judecatorul Cristi Danilet isi incheie mandatul la CSM. Ce spune magistratul despre revenirea la Oradea

După șase ani de Consiliu Superior al Magistraturii, unul dintre cei mai implicați magistrați, judecătorul CRISTI DANILEŢ, reconstituie parcursul accidentat al unei instituții la fondarea căreia a participat. Fiindcă a ales să se adreseze societății, a riscat să fie suspendat, să fie denigrat în mass-media, să fie privit pieziș de unii colegi. Dar a meritat, conchide acum, la finalul mandatului, intr-un interviu publicat in Revista 22.

In interviul care analizeaza in detaliu problemele justitiei din ultimii 10 ani, magistratul vorbeste si despre ce va face dupa incheierea mandatului la CSM.

„Am două opțiuni în momentul de față. Prima, să mă întorc la locul de unde am venit. Eu am fost ales în CSM de la Judecătoria Oradea, acolo ar trebui să mă întorc. A doua, să ocup un post la INM, unde am aplicat deja. Eu sunt deja formator de etică și deontologie, cu normă parțială, din 2006, una dintre primele generații. Iar acum este un post liber la INM de formator cu normă continuă pe acest subiect și am aplicat pentru această poziție. Dacă voi fi selectat, va fi o funcție din care voi putea să îmbunătățesc calitatea umană și conduita magistraților în funcție”, a declarat judecatorul Cristi Danilet. Intregul interviu poate fi citit aici.

Distribuie informația
Alte știri