La inițiativa femeilor liberale din Oradea, Primăria și Podul Centenarului au fost iluminate în roz

Cu ocazia Zilei Mondiale a Luptei împotriva Cancerului la Sân, Organizația de femei a Partidului Național Liberal filiala Oradea derulează și anul acesta acțiuni de conștientizare a pericolului pe care îl reprezintă acest tip de cancer. Astfel, pentru a marca această zi, în 1 Octombrie 2019, între orele 20.00 și 21.00, la inițiativa Organizației femeilor liberale, clădirea Primăriei Oradea și Podul Centenarului au fost iluminate în roz, culoarea simbol a cancerului la sân.

Femeile liberale au împărțit și fluturași informativi, cu scopul de a crește gradul de conștientizare cu privire la acest tip de cancer și de a sublinia importanța prevenției și a programelor de screening, fluturași pe baza cărora femeile beneficiază de ecografii mamare sau mamografii gratuite.

Totodată, în data de 10 Octombrie, de la ora 17.00, în sala mare a Primăriei Oradea, OFL Oradea organizează o dezbatere pe tema cancerului la sân și a cancerului de col uterin, importanța controlului periodic și a prevenției în sănătate, la care vor participa medici din domeniu.

În România, cancerul de sân se află pe primul loc din punct de vedere al incidenței, dar și pe primul loc din punct de vedere al mortalității pentru că foarte multe femei nu conștientizează pericolul sau nu ajung la timp la medic ca să se poată vindeca. În România sunt diagnosticate în fiecare an în jur de 10.000 de paciente cu cancer de sân avansat și foarte multe nu supravieţuiesc pentru că sunt diagnosticate în stadii avansate ale bolii. La fiecare 3 minute e diagnosticat un nou cancer de sân pe glob. La fiecare 14 minute, o femeie moare pe glob, răpusă de cancerul de sân. În 98% din cazuri, el poate fi vindecat, dacă e depistat la timp.

Distribuie informația
Alte știri