La Oradea a început Superliga României la șah/ VIDEO

Începând de miercuri, 21 septembrie, Oradea este gazdă Superligii României la șah pe echipe. Competiția se desfășoară la Hotel Continental. Managerul evenimentului, desemnat de FR Șah este maestrul FIDE, orădeanul Dan Raț.

La deschiderea festivă a fost prezent subprefectul județului Bihor, Botházy Nándor. El s-a ararat încântat de faptul că Oradea găzduiește o astfel de manifestare de top care reunește la mese jucători de superclasă ai sportului minții din România, Spania, Ungaria, Germania, India, Ukraina, Moldova și Bulgaria. Botházy Nándor, el însuși un fost sportiv de performanță, a transmis un mesaj în limbile română, engleză și maghiară încheind cu un citat sugestiv din Antoine de Saint-Exupery. 

 În cadrul Superligii 10 echipe masculine se vor lupta, în intervalul 21-29 septembrie, pentru medalii. Acestea sunt: Șah Club Vados Arad, ACS Smart Galați, CS de Șah al Municipiului Baia Mare, Politehnică Iași, CS Studențesc Medicină Timișoara, CS Universitatea de Vest Timișoara, CS Victoria Spartac Techirghiol, CS ASE București Superbet, CSU Târgoviște, Verdi.ro Șah Club Oltenia Craiova.

Arbitrul desemnat este Nicula Dinu.

Marele maestru Bogdan Deac de la Politehnica Iași este șahistul cu cel mai mare elo din competiția de la Oradea, 2710 puncte. Și are doar 20 de ani. Există și un orădean angrenat în Superligă. Este vorba despre Tudor Ursente care joacă pentru CSU Târgoviște, club la care e de curând legitimat.

Turneul beneficiaza de o transmisie LIVE zilnică (de aproximativ 5 ore) pe Facebook, Youtube și Twitch, dar și de un studio dedicat atât comentariilor în timp real cât și interviurilor de la finalul partidelor. Gazde sunt orădeanca Maria Ursente, maestră FIDE și Andrada Popa, conducătorul delegației CSU ASE București.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri