Lansarea de carte la Universitate: „Iluzia libertății”

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal organizează împreună cu Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării din cadrul Universității din Oradea și Școala Doctorală de Istorie a Universității din Oradea, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, lansarea cărții Iluzia libertății, ce poartă semnătura istoricilor Gabriel Moisa și Mihai Drecin.

Evenimentul va avea loc marți, 17 ianuarie 2023, de la ora 12.00, în Aula Magna a Universității din Oradea, intrarea fiind liberă.

Volumul prezintă evenimentul din noaptea de 23/24 ianuarie 1972, atunci când un grup de studenți orădeni s-au organizat spontan pentru a celebra Unirea Principatelor Române, în contextul în care cu mai puțin de șase luni înaintea acestui eveniment, în ședința Comitetului Executiv al C.C. al P.C.R. din 6 iulie 1971, se instaurase un regim sever de control al tuturor manifestărilor culturale și politico-ideologice din țară.

Despre acest volum vor vorbi cei doi autori, Prof. univ. dr. Gabriel Moisa și Profesor emerit Mihai Drecin, alături de care se va afla și Prof. univ. dr. Sorin Șipoș, directorul Școlii Doctorale de Istorie din cadrul Universității din Oradea, care va fi și moderatorul acestui eveniment.

Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri