Ludovic Orban anunță detașarea medicilor la ordin

Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a anunțat marți, după o întâlnire cu reprezentanţii Federaţiei Sanitas şi Federaţiei Solidaritatea Sanitară, că medicii vor fi detașați la ordin, după ce nu s-au înscriși suficienți voluntari pentru a acoperi nevoia de personal. Premierul a precizat că nu sunt suficiente cadre medicale în spitalele COVID și în DSP-uri.

„Detașarea cadrelor medicale, care sunt în alte entități, de exemplu pentru DSP avem nevoie de medici generaliști, infecționiști, de asistente. De asemenea, în spitalele COVID secțiile exteriore avem nevoie de cadre medicale. Noi am apelat la voluntariat, dar răspunsul nu este la nivelul așteptărilor și vom utiliza instrumentul detașărilor”, a declarat Orban.

Premierul a precizat, de asemenea, că a convenit cu federațiile sindicale o clarificare legislativă astfel încât sporul de 50% pentru medicii anesteziști detașați în ATI să fie suplimentar sporului acordat pentru Terapie Intensivă. 

Șeful guvernului a promis și creșterea salariilor celor din DSP-uri, dar și personalului medical care nu a beneficiat de majorări salariale, precum infirmierii, brancardierii sau personalul TESA.

Distribuie informația
Alte știri