Măiestrie și impetuozitate, recital de pian al tinerei Cristiana Achim

Aflată ȋn plină ascensiune artistică, tânăra muziciană Cristiana Achim va susține un recital de pian în cadrul Seriei Concertelor Enescu, joi, 7 martie, de la ora 19:00, la sediul ICR Londra. De curând, ea câștigat o bursă oferită de prestigioasa London Symphony Orchestra, beneficiind, de asemenea, de susținerea Fundației C. Bechstein și Talent Unlimited. Cristiana Achim este considerată una dintre cele mai apreciate pianiste din generația sa și este una dintre cele mai active muziciene româno-britanice.

Pentru concertul pe care îl va prezenta la sediul din Belgrave Square, pianista a pregatit un program ce cuprinde piese de Maurice Ravel, Aaron Copland / Leonard Bernstein, Clara Schumann, Alberto Ginastera, Toma Verly, George Enescu și două compoziții proprii, aranjamente pentru pian solo ale pieselor “Trece-un nouraș pe sus” și “Doina din Maramureș”, prelucrarea muzicii tradiționale românești în stil componistic clasic fiind una dintre preocupările sale cele mai importante.

Cristiana Achim debordează de talent și energie. Publicul prezent la concertele Cristianei Achim este captivat de abilitățile ei muzicale, temperamentul ei plin de energie și originalitatea cu care prelucrează teme de jazz sau folclorice în registrul clasic. Este impresionantă și implicarea ei ȋn cauze caritabile, susținând activ programe de educație muzicală ȋn rândul copiilor din medii defavorizate din România, declară directorul ICR Londra, Aura Woodward.

Născută în București, Cristiana Achim urmează cursurile de master la Royal College of Music, Londra, sub îndrumarea mentorului său, Nigel Clayton. A concertat alături de cunoscute orchestre atât din România, cât și din Marea Britanie, printre care se numără Camerata Regală, Trinity Orchestra, sub bagheta dirijorilor Sabin Păutza, Constantin Grigore și John Andrews. Invitată adesea să cânte la Queen Elizabeth Hall, St James’s Piccadilly sau Ateneul Român, Cristiana Achim este și o activă ambasadoare a educației muzicale pentru Fundația Benedetti (UK), contribuind astfel la îmbunătățirea sistemul educațional românesc prin prezentarea, în țară, a unor ateliere creative de muzică pentru copii din medii defavorizate.

Distribuie informația
Alte știri