Marius Budăi: Se măresc pensiile, alocațiile și se acordă a 13-a indemnizație

Foto: antena3.ro

Marius Budăi, a anunțat miercuri seară că a semnat Ordonanța de Urgență prin care sunt majorate pensiile! Ministrul Muncii a precizat că a semnat și documentul prin care sunt crescute alocațiile copiilor.

De asemenea, Marius Budăi a semnat și actul care prevede acordarea celei de-a 13-a indemnizații pentru persoanele cu dizabilități. Această indemnizație va fi plătită în fiecare an.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat miercuri care va fi noua formulă de calcul a creşterii pensiilor de la 1 ianuarie 2022, precizând că vor fi două etape de majorare.

„Se calculează numărul de puncte de pensie, se înmulţeşte cu valoarea nouă a punctului de pensie şi se află noul cuantum al pensiilor”, a afirmat ministrul la Antena 3.

Acesta a explicat cum poate fiecare pensionar să afle cu cât îi va creşte pensia în ianuarie 2022. Potrivit lui Marius Budăi, pensia minimă şi indemnizaţiile sociale se vor majora de la 800 la 1.000 de lei. Mai mult, de la 1 ianuarie 2022, punctul de pensie va creşte de la 1.442 de lei la de 1.586 de lei.

În funcţie de noul punct de pensie, se va calcula cuantumul pensiei. Dacă după acest calcul noul cuantum nu ajunge la valoarea de 1.000 de lei se va completa automat, astfel încât niciun român nu va mai avea pensia sub 1.000 de lei. Pentru ceilalţi pensionari, conform lui Marius Budăi, se va calcula numărul de puncte de pensie, iar acesta se va înmulţi cu valoarea nouă a punctului de pensie – 1.586 de lei – şi se va afla noul cuantum al pensiei.

Salariul minim brut va deveni 2.550 de lei, iar alocațiile de stat vor crește la 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani, respectiv 243 de lei pentru copiii de peste 2 ani.

Distribuie informația
Alte știri