Meseriile Laurei. O fostă prezentatoare TV din Oradea, devenită consilier parlamentar, citește basme pentru micuții fără auz și îi învață actoria pe copiii bolnavi de cancer

Laura Hora, absolventă a Facultăţii de Muzică din Oradea, secţia Actorie, clasa Dorel Vişan, a lucrat un timp la Televiziunea Transilvania, unde a realizat împreună cu regretatul Călin Hoduţ emisiunea Poze de vacanţă, care i-a purtat prin Bihor, Cluj, Alba sau Sălaj, în căutarea unor destinaţii de timp liber.

Constănţeancă la origini, Laura s-a integrat perfect în Oradea, unde s-a căsătorit şi a legat prietenii care durează în ciuda distanţelor şi a anilor care trec în viteză. De peste 10 ani bucureşteancă cu acte în regulă, încă se declară fan al accentului de Bihor, de altfel unul dintre primele detalii care i-au plăcut la soţul ei, Ciprian, orădean get beget.

Sunt mamă de Andrei şi de Matei, consilier parlamentar, specialist comunicare şi voluntar în mai multe proiecte ale unor ONG-uri care lucrează cu şi pentru copii.

Când nu lucrează la un amendament în Senat sau o interpelare către Guvern, Laurei îi place să citească poveşti pentru prima platformă online din România care traduce poveşti în limbajul semnelor, afostodata.net.  Participă la târguri de carte pentru copii şi gestionează cu haz şi inspiraţie copii năzdrăvani în ateliere deschise publicului.

Şi, cu la fel de multă plăcere ca în anii de facultate când s-a ocupat de un grup de teatru de la Liceul Gojdu, ţine cursuri de actorie cu copiii înscrişi la asociaţia MAME, asociaţie caritabilă care acordă sprijin copiilor și tinerilor diagnosticați cu cancer și alte boli grave. A participat de curând la o dezbatere în cadrul Biroului din România al Parlamentului European, unde a avut loc o simulare a procesului de selecție a câștigătorului Premiului Saharov acordat de Parlamentul European.

Laura are în lucru un proiect foarte interesant care combină pasiunea pentru acţiuni destinate copiilor cu jobul ei curent la Senatul României, despre care  promite că  va spune mai multe la momentul potrivit.

Distribuie informația
Alte știri