Mihaela Tatu: “Femeia este cea care generează echilibru şi armonie întregii familii”

La invitaţia Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea, Mihaela Tatu, trainer pentru limbajul paraverbal şi nonverbal, a susţinut un seminar, în Sala „Florica Ungur” din Oradea. Evenimentul interactiv s-a adresat mamelor – asistenţi personali ai copiilor cu dizabilităţi şi a adunat un număr de 60 de persoane.

Unul dintre aspectele discutate a fost izolarea socială. Aceasta din păcate, intervine odată cu naşterea unui copil cu dizabiliate, principalul motiv fiind lipsa de înţelegere a celor din jur, prieteni, rude. Deşi nu există o vindecare, trebuie găsite formule pentru acomodare şi pentru acceptare, de aceea unul dintre mesajele transmise a fost acela că: „Suntem ceea ce alegem să fim”.

“Aceşti copii depind de mamele lor, nu numai fizic dar şi emoţional, depinzând de starea de spirit a acestora. Ori, din moment ce nu putem schimba povestea vieţilor lor, cred că ar fi bine ca ele să conştientizeze că indiferent dacă sunt triste şi amărâte şi transmit tristeţe, fie că sunt cu zâmbetul pe buze şi se bucură de fiecare clipă de armonie şi de fiecare moment pe care îl petrec alături de copiii lor, lucrurile rămân aceleaşi. Cel mai bine ar fi să se întâlnească între ele, să-şi împărtăşească bunele şi relele şi să trăiască cu zâmbetul pe buze. Asta am încercat azi, să le fac să realizeze că starea de spirit este importantă, că femeia este cea care generează echilibru şi armonie întregii familii. Le doresc mămicilor, prezente la acest seminar, şi nu numai, sănătate, inteligenţă emoţională şi nu în ultimul rând răbdare şi înţelepciune să poată duce crucea grea şi soţilor lor să le sprijine, pentru că aceste poveşti nu sunt doar ale mamelor ci ale întregii familii”, spune Mihaela Tatu.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri