Mii de români s-au întors la muncă în străinătate prin punctele de trecere din Bihor. Cât se așteaptă la graniță?

În data 02.01.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control peste 45.100 persoane, cetățeni români și străini, cu aproximativ 15.000 mijloace de transport (dintre care 4.300 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 17.700 persoane cu 6.500 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 27.400 persoane cu 8.500 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 20.700 de persoane şi 8.000 de mijloace de transport (1.500 automarfare), din care pe sensul de ieșire în ţară au fost aproximativ 18.000 de persoane cu 6.600 mijloace de transport.

În acest timp, a fost suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, respectiv a fost suplimentat numărul arterelor de control din punctele de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară,  până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct. În plus, pentru efectuarea formalităţilor cu celeritate, poliţiştii de frontieră folosesc pentru controlul documentelor staţii mobile.

Astfel, în continuare, recomandăm tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţa cu Ungaria, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor:

  • pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac – Nagylak, P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota, P.T.F. Turnu – Batonnya, P.T.F. Vărşand – Gyula
  • pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta – Mehkerek, P.T.F. Borş – Artand, P.T.F. Borş II – Nagykzreky, P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany;
  • pe raza jud. SatuMare: P.T.F. Urziceni – Vallaj şi P.T.F. Petea – Csengersima.

În această perioadă, pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română și-a adaptat misiunile de supraveghere si control, precum şi resursele umane şi materiale la specificul fiecărei frontiere, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ. Poliția de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, sens în care recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/  .

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 1fapte ilegale (9 infracţiuni şi 5 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 28 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a cetăţeni români din diferite motive legale.
Distribuie informația
Alte știri