Mii de turişti la Plaja Ghioroc, supranumită „Litoralul Vestului”. N-au lipsit bihorenii

Mii de turişti din tot vestul ţării, dar şi din Ungaria, au venit, duminică, pe plaja Lacului Ghioroc, situată la 25 de kilometri de municipiul Arad şi supranumită „Litoralul Vestului”, după ce administraţia locală a investit în ultimii ani câteva milioane de lei pentru a reamenaja locul de agrement, în care se găsesc şi zeci de palmieri, relatează Agerpres.

Plaja a fost neîncăpătoare încă de dimineaţă, iar terasele au fost pline în permanenţă. Turiştii spun că au aflat despre acest loc din recomandările prietenilor sau de pe internet.

„Atmosfera este exact ca la mare, atât doar că avem un lac. Nisipul este fin şi curat, apa este caldă, am ales foarte bine venind aici cu familia. Copiii au şi loc de joacă”, a spus o doamnă din Salonta, Bihor.

Lacul Ghioroc are o suprafaţă de peste 10 hectare şi o adâncime maximă de aproximativ 15 metri, însă în zona plajei, amenajată cu nisip fin, palmieri, umbrele, baldachine, terase, tobogane de apă, locuri de joacă pentru copii şi un camping, sunt instalate balize de delimitare a locului în care scăldatul este posibil fără risc de înec. Accesul este liber, dar şoferii trebuie să plătească o taxă de parcare de 10 lei pe zi, bani pe care administraţia locală îi foloseşte pentru a întreţine zona de agrement.

Foto: stirilekanald.ro