Ministrul mediului, Christophe Béchu: Mai mult de 100 de localități din Franța nu au apă la robinet

Foto: actualnewsmagazine.com

Franța se află în prezent în alertă de secetă, iar în unele zone ale țării situația este extrem de gravă, autoritățile locale fiind nevoite să întrerupă apa de la robinet din cauza rezervelor insuficiente, situație care afectează acum cel puțin 100 de localități.

„Mai mult de 100 de localități nu au astăzi apă la robinet”, a declarat ministrul mediului, Christophe Béchu, aflat într-o deplasare în Alpes-Haute-Provence, adăugând că situația este „istorică”.

În toată Franța au fost raportate probleme în alimentarea cu apă de la robinet, fie că rezervele locale cedează, fie că autoritățile sunt nevoite să impună limite stricte din cauza lipsei de apă. La Paris, a fost înființat un grup operativ de urgență pentru secetă.

La nivel național, întreaga țară este sub avertizare de secetă, cu patru niveluri de restricții, de la simple sfaturi de reducere a consumului de apă până la interdicții pentru o serie de activități, cum ar fi udatul grădinii. 

Cu toate acestea, în unele sate, situația este și mai gravă, iar locuitorii au rămas fără apă curentă, relatează publicația The Local. Béchu a declarat că, în acele zone fără apă la robinet, dubele fac deja livrări de apă îmbuteliată, dar a adăugat că alte zone au introdus limite stricte pentru a evita să rămână fără apă. 

Distribuie informația
Alte știri