Sala Mare a Primăriei Oradea a găzduit, marţi, lansarea a două noi cărţi semnate de Mircea Bradu. E vorba de volumele de teatru „Hotărârea” şi „Unul dintre noi să mă vândă”. Cele două cuprind piese cu subiect istoric, scrise în perioada 1968-1970, adăugite până azi.
Omul de cultură, Mircea Bradu, un dramaturg complex, un prozator de excepţie şi un ziarist renumit, a debutat editorial, la vârsta de 10 ani, în anul 1947, cu placheta de versuri „Primul pas”. Trei ani mai târziu, pe 1 mai 1950, prima sa schiţă-poveste, apare în Cotidianul Criaşana. În ce priveşte debutul în dramaturgie, acest lucru se petrece în anul 1970, în anul absolvirii Facultăţii de Ziaristică, cu piesa ”Turnul sinucigaşilor”, care are în centru, ca personaj principal, un ziarist ambiţios şi dornic de senzaţie.
Volumul lansat, marţi, „Hotărârea”, dar şi piesa „Unul dintre noi să mă vândă”, din cartea cu acelaşi nume, grupează piese de factură istorică. Mircea Bradu realizează o frumoasă incursiune în istoria milenară a poporului român, de la procesul de etnogeneză, până la momentul premergător Marii Uniri. Readuce din meandrele istoriei figurile luminoase ale lui Menumorut, Vlad Ţepeş, Horea, Cloşca şi Crişan, Kogălniceanu şi Brăteanu, Vasile Lucaciu. Cele două volume sunt un frumos omagiu în anul Centenarului Marii Uniri”, spune dr. Cristina Liana Puşcaş, moderatoarea evenimentului din Sala Mare a Primăriei Oradea.
Despre omul de cultură, Mircea Bradu dar şi despre proiectele “ce-l păstrează tânăr şi neliniştit!” au vorbit cunoscutul actor şi europarlamentar Mircea Diaconu, universitarii Ioan Simuț, Sorin Șipoș, Gabriel Moisa, Valentin Chifor, criticul de teatru Elisabeta Pop dar și P.S. Sofronie Drincec, episcopul ortodox de Oradea şi P.S. Virgil Bercea, episcopul greco-catolic al Oradiei.
La final, autorul a declarat că tot ceea ce scrie“e pentru ca acest popor să fie salvat prin cultură.”