NASA a anunțat că telescopul spațial James Webb a trimis imagini cu o planetă din afara sistemului nostru solar, despre care se crede ar putea să susțină viață. Este vorba despre exoplaneta K2-18b care, posibil, are o suprafață oceanică.
De asemenea, în atmosfera exoplanetei au fost observate molecule purtătoare de carbon. K2-18b orbitează o stea pitică, la 120 de ani lumină de Pământ.
NASA a sărbătorit un an de la punerea în funcțiune a telescopului spațial James Webb în luna iulie prin publicarea unei imagini detaliate „fără precedent” cu regiunea cea mai apropiată de Pământ în care se formează stele. În ceva mai mult de un an, telescopul ne-a permis să ne formăm o idee mult mai clară despre originile Universului și a produs imagini de mare rezoluție cu lumi îndepărtate și structurile misterioase care le înconjoară. Printre imaginile obținute se numără și momentul „rar și trecător” al unei stele aflate în pragul morții, galaxii vechi formate cu doar 350 de milioane de ani după Big Bang și galaxii mult mai mari decât se credea că este posibil să existe și care ar putea să dea peste cap toate teoriile noastre despre cum funcționează Universul.