O fosta mare glorie din Bihor a parasit arena vietii

Candle

Gheorghe Dărăban a fost un jucător important la FC Bihor în anii 60-70, dar și un antrenor de succes, care a promovat-o pe FC Bihor în prima ligă, în 1984.

”Din păcate sunt prea mulți care pleacă devreme dintre noi. Miercuri s-a dus și cel care mi-a fost antrenor la juniorii mari, tineret și seniori la FC BIHOR , GHEORGHE DĂRĂBAN. A jucat 8 sezoane pentru Oradea (1968-1976) iar apoi s-a dedicat meseriei de antrenor. Un neaos român, născut în HOLOD a reușit să pornească în fotbal din Beiuș și să debuteze în Divizia A la Crișul Oradea exact la barajul de promovare din 1968. Era singurul român la acea vreme din echipă. Formula era cu Katona – Balogh, E Nagy , Lukacs, Popovits- Nagy, DARABAN- Szucs , Tomes , Kun I , Harsany. A reușit să se impună, să se facă plăcut și s-a integrat foarte bine nevorbind o boabă limba maghiară. A fost un salahor pe teren dedicându-se în totalitate, cât îi permitea talentul, fotbalului orădean. A trecut cu aceeași ambiție la antrenorat.

Nu știu ce-au învățat colegii mei de generație de la el dar pentru mine a însemnat mult…Îi mulțumesc din suflet pentru încurajările din perioada debutului. Sunt foarte importante pentru orice tânăr care vrea să facă performanță. DUMNEZEU SĂ TE ODIHNEASCĂ DIE DĂRĂBAN!”, a scris fotbalistul Marcel Pușcaș pe Facebook.

Alte știri