Odiseea parcării de pe strada Independenţei. Bolojan: „Lucrările s-au dovedit de o complexitate tehnologică mai mare decât cea prevăzută”

foto / facebook

Parcarea din centrul municipiului Oradea va fi gata în această primăvară după 5 ani de la începerea lucrărilor și la un preț considerabil mai mare decât se anunțase inițial. Primarul Ilie Bolojan a explicat pe Facebook care este motivul.

Începute în anul 2015, lucrările la parcarea subterană de pe strada Independenţei s-au dovedit de o complexitate tehnologică mai mare decât cea prevăzută, ele necesitând să fie oprite, până la găsirea tuturor soluţiilor tehnice. Au fost reluate în luna septembrie a anului 2018, în prezent structura parcării fiind finalizată în mare parte. Se lucrează în condiţii dificile în zona dinspre Sinagoga Sion, unde peretele a trebuit sprijinit cu confecţii metalice speciale, a scris edilul.

Potrivit acestuia, în paralel, urmează să se execute și lucrările la piața de deasupra parcării. În afară de pavarea pieței, va fi amenajată și zona de trepte care va face legătura cu malul Crișului.

👉Parcarea de pe strada Independenței va fi o construcție pe trei niveluri subterane, fiind prevăzută cu 460 de locuri. Valoarea totală a contractului de lucrări este de 35.955.337 lei.

În urmă cu câteva zile USR Bihor a publicat o USR Bihor a realizat o cronologie a lucrarilor de la parcarea din centrul orașului (anexa – https://bihor.usr.ro/2020/02/11/parcarea-suspinelor/).

Parcarea subterana din Piata Independentei din Oradea este una dintre nereușitele cele mai semnificative ale administrației orădene. S-au ratat succesiv nenumarate termene de finalizare, dupa 12 ani de planuri si hotarari ale Consiliului Local, schimbari de proiecte, solutii tehnice si proiectanti, licitatii anulate si scandaluri, dar a ajuns sa coste cu 300% mai mult decat era prevazut initial, se arată în analiza USR Bihor.

Alte știri