Oradea găzduiește o nouă ediție a Concursului Internațional „Robotics Championship”

Oradea găzduiește cea de-a noua ediție a Concursului Internațional „Robotics Championship”. Competiția are loc în centrul comercial Era Park, în perioada 4 –5 mai 2019, în intervalul orar 10– 19. Vor putea fi văzuți zeci de roboți, realizați de către cele 68 de echipe participante care vor evolua la 11 categorii.

Prima probă va fi Line Folower în care roboţii trebuie să urmărească o linie neagră continuă şi şerpuită. „Fiecare echipă participantă va concura cu roboții construiți și programați de către ei înșiși. Datorită creșterii vizibilității concursului pe plan internațional, ediția din acest an ne va aduce și echipe participante din întreaga lume, pe lângă cele din țară. Competiția va fi una colaborativă și între pasionați”, a anunțat Daniel Anton, coordonatorul Robotics Championship.

Evenimentul este organizat de către Departamentul de Mecatronică a Universității din Oradea. În total, evenimentul beneficiază de circa 200 de participanți din România și din străinătate. Intrarea este liberă.