Orădenii care apreciază tradițiile și mâncărurile românești au participat ,astazi,la Pomana Porcului, în Cetate

Evenimentul intitulat Pomana porcului, este gândit în două sâmbete, în 10 și 17 decembrie, în cadrul Târgului de Crăciun . Pentru primul, au fost sacrificați trei porci, dintre care doi au fost pregătiți, sambata, pentru a putea oferi unele preparate tradiționale, iar unul a fost transat in aceasta dimineață la fața locului. Asta pentru a da ocazia copiilor să vadă cum arată o carcasă de porc, cum se porționează și la ce mâncare se pretează fiecare’, a declarat, pentru AGERPRES, Adrian Martin, directorul hotelului din Cetate.

Echipa de bucătari și ospătari a adus în fața oaspeților o ofertă culinară tradițională de Ignat bogată: jumări, toroș, sarmale, caltaboși, cârnați proaspeți și prăjiți, tobă, costițe condimentate, toate asezonate cu vin fiert.

Potrivit organizatorilor, „Pomana porcului” încearcă să readucă în atenția orășenilor vechile obiceiuri și practici pe care străbunii le practicau din moși-strămoși.

foto:agerpres.ro

Primești pe whatsapp cele mai importante știri din Oradea și Bihor.  ABONEAZĂ-TE AICI, apoi apasă butonul URMĂREȘTE în aplicație 

 

Distribuie informația
Alte știri