Pană de curent la ceremonia de gală pentru deschiderea anului Capitalei Europene a Culturii, la Timișoara

Cu puține minute înainte de ora 19:00, Palatul Culturii din Timișoara a rămas fără curent electric în timpul recitalului de pian al olandezului Joep Beving. Pana de curent de la Operă a doar doar aproximativ două minute, până la punerea în funcțiune a generatorului.

„Defecțiunea care a dus la întreruperea pentru câteva minute a alimentării cu energie electrică a Operei Naționale Române din Timișoara a avut loc în instalația interioară a Operei, nu în rețeaua distribuitorului de energie electrică”, au transmis reprezentanții E-Distribuție Banat.

La ieşirea din sală, premierul Nicolae Ciucă a fost întrebat cum I se pare faptul că s-a luat curentul la un astfel de eveniment.

”Efectiv, s-a întâmplat. Aici este o chestiune de pregătire tehnică a evenimentului”, a replicat Ciucă.

La rândul său, primarul Dominic Fritz a declarat: ”A fost foarte, foarte interesant. Trebuie să spun că în 2007, la ceremonia de deschidere, a picat curentul şi mi-a povestit consilierul prezidenţial Sergiu Nistor de acea întâmplare şi mi-a spus: domnule primar, să ştiţi dacă vă pică curentul e un semnal bun pentru succesul anului, şi ce s-a întâmplat? A picat curentul, dar în perioada unui concert care oricum era cu lumini şi la început toată lumea a crezut că face parte din spectacol, apoi ne-am dat seama că a picat curentul, dar a şi revenit curentul. Eu o iau ca un semn bun că va fi un an de succes cum a fost 2007 în Sibiu (…) Chiar artistul ne-a mulţumit dup-aia că parcă totul a făcut sens în acest moment”.

Distribuie informația
Alte știri