Paul Georgescu, românul care a stabilit 4 recorduri mondiale

Paul Georgescu ar putea intra în Cartea Recordurilor, după ce a devenit primul înotător din lume care a parcurs o milă în apele îngheţate de la Cercul Polar de Sud. El a reușit această performanţă în aproximativ 23 de minute şi a stabilit astfel patru recorduri mondiale.

„După titlul de campion mondial de anul trecut (campion mondial la proba de 500m la CM de Iceswimming din Murmansk, Rusia) m-am hotărât sa înot cel puțin o milă (1609m) în Antarctica. În aceasta expediție am fost 16 înotători din România, Irlanda, Țara Galilor și Anglia”, a declarat acesta.

Paul s-a antrenat din greu şi a reuşit una dintre cele mai importante performanţe din cariera sa.

După şapte zile de navigare din Ushuaia, Argentina, cel mai sudic punct de pe continentul american, el a reușit să atingă Cercul Polar. El a parcurs mila într-un timp record de 22min 44sec.

Această performanță i-a adus încă 3 recorduri: cea mai rapidă milă înotată la cercul polar, cea mai rapidă milă înotată in Antarctica (9 înotători in lume au inotat o milă în Antartica), cea mai rapidă milă extremă din lume (temperatura apei între 0 și 1). Mila extremă pe care au reușit să o înoate numai 13 sportivi in lume, a declarat Paul Georgescu, după reușita de excepție.

Sursa: stirileprotv.ro

Alte știri