Pentru parcarea supraetajată de la Spitalul Județean din Oradea, contractul de proiectare și expertiză geotehnică a fost semnat

Municipalitatea a semnat contractul de servicii de proiectare și expertiză geotehnică pentru obiectivul „Construirea unei parcări aferente Spitalului Județean, necesară funcționării sistemului de sănătate”. Lucrările vor fi executate de către firma SC Tehnoproiect SRL, valoarea totală estimată a contractului fiind de 456.700 de lei, iar valoarea câștigătoare a ofertantului este de 410.000 lei + TVA. Durata de execuție este de 150 zile.

La finalizare, noua parcare va fi conectată cu Ambulatoriul extins al spitalului printr-un coridor de legătură. Totodată, parcarea va fi înglobată în sistemul unitar de monitorizare și de management al parcărilor din municipiul Oradea, aflat într-un permanent proces de upgradare din punctul de vedere al echipamentelor și al programelor folosite.

Clădirea parcării va fi amplasată în aliniamentul străzii Gheorghe Doja, spre vest de spital, la intersecția cu strada Salvării. Vor fi create 516 locuri de parcare, iar regimul de înălțime va fi pe 5 niveluri (S+P+2E+Terasă). Constructia a fost gândită în contextul geometriei terenului, fiind folosită panta drumului lateral în vederea realizării a câte unui acces independent la fiecare nivel și optimizarea circulației. Intrarea și ieșirea din parcare la nivelul P0 se face din strada Gheorghe Doja, prin amenajarea a două benzi de circulație suplimentare.

Parcarea va asigura cel puțin 6 locuri destinate persoanelor cu dizabilități și mai multe stații de încărcare pentru autovehicule electrice. Proiectul va propune conectarea parcării printr-o pasarelă de clădirea ambulatoriului, ce urmează a fi extinsă, aflându-se momentan în stadiu de proiectare la faza PT.

Obiectivul studiului de fezabilitate este și elaborarea studiului geotehnic aprofundat, datorită caracteristicilor geofizice speciale ale terenului.

Distribuie informația
Alte știri