Persoanele în vârstă sau cu probleme din Oradea pot beneficia de ”Butonul vieţii”

Sistemul modern de teleasistenţă şi telemonitorizare, unic în ţară, ce a costat 200.000 de euro, a fost realizat de doi oameni de afaceri locali, Emilian Gherdan si Ana Bivol. Dispeceratul este conectat la persoană prin device-uri speciale, atât la purtător cât şi la domiciliul acestuia: senzori şi detectori de mişcare, de fum, de măsurat parametri personali (greutate, tensiune, glicemie etc).

“Butonul vieţii este pe un telefon special, sub formă de pandantiv, de purtat la gât sau la încheietură. Persoanele mai limitate în mişcare primesc şi un gen de telefon fix, care funcţionează nu prin cablu ci prin cartelă GSM, la care sunt conectaţi mai mulţi senzori de mişcare, montaţi în dormitor, în baie etc. După un timp, de exemplu o săptămână, computerul serviciului crează un profil al persoanei, ilustrat color – verde, galben spre roşu, astfel încât se poate interveni, preventiv, pentru a salva persoana,” a declarat pentru Agerpres, Emilian Gherdan.

Spre deosebire de 112, unde un apel poate fi pus pe aşteptare sau nu poţi să aştepţi, cei din serviciul ”Butonul vieţii” îl sună înapoi imediat pe client, de îndată ce au recepţionat semnalul. Sediul serviciului este în Oradea, unde lucrează cu mai mulţi angajaţi, cu pregătire medicală, asistenţi sociali şi psihologi. În baza unui contract încheiat cu firma ”Butonul vieţii”, cu o valoare de 45 de lei pe lună, clienţii beneficiază de asistenţă timp de 24 de ore, din 24.

Distribuie informația
Alte știri