Personalul operativ de intervenţie din serviciile de ambulanţă trebuie să beneficieze de stimulentul de 2.500 de lei

Liderii Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa” din România (FNSAR) au avut miercuri o întrevedere cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, pentru a solicita amendarea ordonanţei de guvern astfel încât sporul de risc de 2.500 de lei lunar să fie acordat nediscriminatoriu la tot personalul medical aflat în prima linie a luptei cu pandemia de coronavirus.

„Se vor face modificări la Ordonanţa 64/2020, care este pe procedură parlamentară, deci, săptămâna viitoare, marţi, va fi Comisia pentru muncă, pentru raport final, şi miercuri plenul Camerei Deputaţilor. Vom putea prevedea foarte clar un drept care ni se cuvenea specific pentru ambulanţă”, a declarat bihoreanul Gheorghe Chiş, preşedintele FNSAR, a anunţat după întrevederea cu Marcel Ciolacu.

El şi-a exprimat speranţa că tot personalul operativ de intervenţie din serviciile de ambulanţă, care desfăşoară activitate în teren, va beneficia de acest stimulent, nu doar cei care fac dovada confirmării că au intrat în contact cu un pacient confirmat pozitiv.

„Vom reuşi să obţinem ca tot personalul operativ de intervenţie din serviciile de ambulanţă, care desfăşoară activitate în teren, să beneficieze de acest stimulent, nu doar cei care fac dovada confirmării că au intrat în contact cu un pacient conformat pozitiv. E aberant. De două luni de zile încercăm să corectăm lucrul acesta. Astăzi a fost o decizie care va rezolva această problemă. Medici, asistenţi, ambulanţieri care lucrează în teren să beneficieze de acest sistem, pentru că toţi au prestat activitate într-un domeniu de risc (…) Noi am fost împinşi în faţă, chiar şi fără materiale de protecţie, fără izolete, pentru că erau folosite de alte compartimente, ceea ce a făcut să avem şi două decese din rândurile noastre – eroii noştri. În memoria lor am adus o floare în faţa Parlamentului României”, a adăugat acesta.

Sursa: agerpres.ro

Alte știri