Peste 29 tone de deşeuri, oprite la granița cu Ungaria de la Nădlac II și Borș II 

În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere ale Frontierei Nădlac II și Borș II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două automarfare conduse de către doi cetăţeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri ce constau în îmbrăcăminte, saltele, electrocasnice second-hand de la diferite societăți comerciale din Germania și Italia pentru firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Bihor și Arad.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că vehiculele erau încărcate cu 29.460 kg de deșeuri, constând în îmbrăcăminte, saltele, electocasnice second-hand, încărcătură pentru care s-a stabilit faptul că nu îndeplineşte condițiile legale de intrare pe teritoriul țării noastre.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru mijloacele de transport în cauză, deşeurile fiind returnate societăţii expeditoare.

Distribuie informația
Alte știri