Peste 1.000 de poliţişti bihoreni au fost la datorie, pentru ca întreaga comunitate să se bucure in linişte și siguranță de minivacanța de 1 Mai, iar manifestările organizate în judeţul Bihor să se desfăşoare fără evenimente nedorite.
Pentru menținerea ordinii și liniștii publice, în perioada 1 – 4 mai a.c., au acționat zilnic, peste 110 patrule pedestre sau auto.
Au fost desfășurate 21 de acțiuni preventiv – reactive, în sistem integratși au fost efectuate 36 de filtre, în cadrul cărora au fost legitimate 3.185 de persoane.
De asemenea, au fost efectuate 1.948 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.
Polițiștii bihoreni au intervenit la 263 de evenimente, dintre care 261 au fost sesizate prin 112.
Astfel, au fost sesizate 38 de infracțiuni, dintre care 12 contra persoanei, 13 contra patrimoniului, 8 infracțiuni la regimul siguranței rutiere și 5 infracțiuni de altă natură. Totodată, în alte 8 cazuri, polițiștii din Bihor s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea unor infracțiuni.
Polițiștii din Bihor au aplicat 483 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 304.978 de lei.
Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 37 de conducători auto, dintre care 14 pentru depășirea limitelor legale de viteză, 11 ca urmare a consumului de alcool, 4 pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare și 8 pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere. Acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.
De asemenea, au fost oprite din a circula 60 de autovehicule care nu prezentau siguranță pe drumurile publice. Astfel, certificatele de înmatriculare ale vehiculelor au fost retrase, până la remedierea problemelor constatate.
În perioada minivacanței de 1 Mai, zilnic, poliţiştii rutieri și de ordine publică au acţionat pe drumurile naționale pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave.
Polițiștii din Bihor vor continua acțiunile și în perioada următoare, pentru prevenirea faptelor antisociale și asigurarea ordinii și liniștii publice.
Polițiștii rutieri acționează cu prioritate pentru depistarea celor care depășesc viteza legală, folosind echipamentele din dotarea Poliției Române, pentru supravegherea traficului rutier și măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor.