Peste 6.000 de orădeni s-au arătat interesați de deschiderea Aquapark-ului Nymphaea. Doar 1.800 vor fi norocoși

Așteptarea ia sfârșit! Cea mai importantă investiție realizată în Oradea ultimilor ani își deschide porțile sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 10:00. Din estimările de pe facebook, peste 6.000 de orădeni și-au manifestat dorința de a intra sâmbătă la Aquapark Nymphaea! Avem o veste proastă: sigur nu vor putea intra mai mult de 1.800 de persoane, deoarece acesta este numărul de dulapuri disponibile în incinta complexului, iar administratorul nu va accepta accesul peste acest număr.

Joi, 8 septembrie 2016, viceprimarul Mircea Mălan și directorul Administraţiei Domeniului Public (ADP), Liviu Andrica, au susţinut o conferinţă de presă, prezentând pașii exacți pe care îi face clientul de la momentul parcării mașinii sau amplasării bicicletei la intrarea în Aquaparkul Nymphaea.

„Oradea are cel mai modern aquapark realizat de o instituţie publică din România. Suprafaţa sa este una foarte mare, aquaparkul orădean întinzându-se pe 7 ha. Scopul acestei investiţii este de a oferi orădenilor un prilej de a-şi petrece timpul liber, dar totodată acest complex se vrea un important punct de atracţie turistică. Sunt convins că dl. Andrica va face treabă bună şi toate acestea vor fi în avantajul nostru, al tuturor”, a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

Proiectul este realizat prin Programul Operaţional Regional 2007 -2013, iar investiţia a fost în valoare de 88.342.934 lei, aquaparkul fiind dat în administrare către S.C. Administraţia Domeniului Public S.A Oradea. Aceasta este cea mai mare investiţie publică de acest gen din România, prin care s-a urmărit diversificarea şi îmbunătăţirea serviciilor turistice în general, şi de agrement în special, oferite locuitorilor municipiului Oradea şi turiştilor, ridicarea standardului de ofertă turistică, exploatare durabilă şi responsabilă a resursei minerale geotermale.

Dacă pe timpul verii, capacitatea aquaparkului este de 1800 de vizitatori, în sezonul rece, numărul de locuri disponibile este de doar 600 de vizitatori. „S-au luat toate măsurile pentru ca vizitatorii noştri să aibă asigurate toate condiţiilor de pază şi siguranţă. Astfel, a fost adus un instructor de la Constanţa care să pregătească salvamarii care vor lucra aici. Complexul asigură şi servicii de masă, prin urmare este interzisă intrarea cu mâncare şi băutură. Este important de spus că, pe timpul verii, aquaparkul va asigura 100 de locuri de muncă, iar pe timpul iernii un număr de 150″, a spus directorul ADP, Liviu Andrica.

În ceea ce priveşte structura complexului, Corpul 1 cuprinde: subsolul cu vestiarele, spaţiile tehnice, depozitele frigorifice pentru alimentaţie publică, parter şi etaj, cele 13 bazine acoperite, cele 4 aqua-tobogane interioare, spa-ul, centrul wellness, centrul de informare turistică, restaurantul, cabinetul medical, birourile administrative; Corpurile 2 şi 3 sunt puncte de alimentaţie publică; Corpul 4 este turnul toboganelor exterioare de 18 metri înălţime, cu platformă de lansare şi bazin de aterizare; Corpurile 5 şi 6 sunt reprezentate de grupurile sanitare şi vestiare.

În cadrul aquaparkului există o zonă spa cu baie turcească, saună finlandeză şi rusească, masaj, precum şi o zonă welness, care pune la dispoziţia celor intresaţi un cabinet de estetică dentară, un salon de înfrumuseţare (cu coafură, cosmetică, manichiură şi pedichiură), un cabinet cu tratament naturist; 4 cabinete pentru tratament acvatic, 7 cabinete pentru masaj şi 2 saloane Jacuzzi VIP. Zona de alimentaţie publică pune la dispoziţia clientelei un restaurant cu 120 de locuri şi un bar cu variate sortimente de băuturi.

La toate acestea se adugă 5 bazine exterioare (cu valuri, de sărituri, olimpic, pentru copii şi pentru adulţi), 1 teren multifuncţional de sport pentru baschet, fotbal şi handbal, 2 terenuri de volei de plajă, 4 terenuri de tenis cu piciorul şi 2 mese pentru tenis de masă. În viitor, Andrica nu exclude organizarea de nunți pe terenul de fotbal, considerând locația ca fiind una atractivă, deși un pic riscantă dacă ținem cont de posibilitatea accidentărilor sau a înecului…

[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”user_album” uid=”108248014930860277623″ ualb=”1000000460277623″ imgl=”fancybox” style=”wall” row=”4″ size=”220″ num=”80″ border=”1″ highlight=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1″]

Alte știri