În perioada 30-31 martie a.c., pompierii militari bihoreni au intervenit pentru gestionarea a 72 de situații de urgență survenite pe raza județului, din care 60 de misiuni ale SMURD, 6 misiuni de stingere a incendiilor, dintre care 4 de vegetație uscată, o misiune de salvare a unei persoane din Râul Barcău, o operațiune de salvare păsări sălbatice și una de salvare a unui câine, o misiune de asistență persoane și 2 intervenții la alte situații de urgență.
Sâmbătă și duminică, 30-31 martie a.c., echipajele Stației de Pompieri Aleșd au acționat pentru stingerea a trei incendii produse la un teren viran situat în Bratca (unde au împiedicat propagarea flăcărilor la o casă aflată la circa un metru de focare) și la alte două terenuri din Șinteu și Uileacu de Criș, iar pompierii Stației Ștei au intervenit pentru lichidarea unui incendiu care se manifesta pe o pășune de pe raza localității Chișcău, evenimente soldate cu arderea vegetației uscate de pe terenurile respective, pe o suprafață totală de circa șase hectare.
Sâmbătă, 30 martie a.c., pompierii orădeni au intervenit în localitatea Săldăbagiu de Munte, unde au stins un incendiu izbucnit la un autoturism. În urma evenimentului, a cărui cauză probabilă a fost de natură electrică, au ars bordul, o portieră și parbrizul autovehiculului.
Duminică, 31 martie a.c., în jurul orei 04.30, echipajele Detașamentului 1 Oradea, au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, produs la acoperișul unei case, cel mai probabil, din cauza unui coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile. Flăcările au afectat circa 60 de metri pătrați din acoperișul casei și ușa bucătăriei.
Sâmbătă, 30 martie a.c., în urma unei sesizări primite în dispeceratul ISU Bihor, un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului 2 Oradea a fost mobilizat pe raza localității Tămășeu, pentru salvarea unui bărbat din Râul Barcău. Aflat la pescuit, acesta a alunecat în râu, într-un loc unde apa era adâncă și curenții puternici. Fiul pescarului a reușit să-l prindă și să-l țină la suprafață, însă din cauza malului abrupt și a curenților din zonă, nu avea posibilitatea de a-l evacua. Pompierii militari au asigurat victima cu accesoriile specifice și au scos-o, în siguranță, la mal. Bărbatul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
Tot sâmbătă, un apelant al numărului unic 112 solicita intervenția echipajelor specializate pentru salvarea unui câine, dintr-o fântână dezafectată, situată pe un teren de pe raza localității Livada de Bihor, comuna Nojorid.La locul indicat de apelant a fost mobilizat un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului 1 Oradea. Utilizând scara culisabilă din dotare, unul dintre membri echipajului a coborât în fântâna adâncă de circa 10 metri și a evacuat, în siguranță, câinele, predându-l teafăr proprietarilor, sosiți între timp la fața locului.
În aceeași zi, pompierii Detașamentului 1 Oradea au fost solicitați să intervină pe strada Calea Aradului din municipiul Oradea, pentru salvarea unor boboci de rață sălbatică, căzuți într-un canal de ape pluviale, prin orificiile de scurgere ale dalelor de beton ce-l acopereau. Pompierii au îndepărtat o parte din dale, reușind astfel să ajungă la cei opt pui de pasăre și să-i aducă teferi la suprafață.