“Pinocchio” un spectacol complex, care are de toate: imagine, muzică, emoție, dans, culoare, mișcarea marionetei

„Aventurile lui Pinocchio” este o poveste care face parte din canonul marilor opere literare italiene pentru copii. Scrisă de Carlo Collodi (pseudonimul lui Carlo Lorenzini) în 1881, rămâne una dintre cele mai iubite și perene povești, bucurându-se de numeroase reeditări și fiind sursă de inspirație pentru spectacole de teatru și filme celebre, care l-au transformat pe Pinocchio într-un personaj simbol.

La Trupa Arcadia „Pinocchio” prinde viață sub măiestria unei echipe extraordinare. Este regizat de Adela Moldovan, cunoscută deja de publicul orădean prin spectacolul „Cenușăreasa”, unul dintre cele mai îndrăgite spectacole din repertoriul actual al trupei. Fiecare poveste aleasă de către regizoare ascunde în magia creației, un scop anume, care are un rol instructiv, iar alegerea lui „Pinocchio”, de asemenea, s-a consolidat și pe un astfel de criteriu: „mi se pare esențial pentru fiecare copil să cunoască această poveste din care are multe de învățat și poate să-i ofere niște repere în viață. E foarte important pentru mine să subliniez relația dintre tată și fiu, respectiv părinte – copil. Este foarte important pentru copil să înțeleagă că familia este sprijinul și locul de unde se dau cele mai bune sfaturi și, orice tentații s-ar ivi în viața fiecăruia, trebuie să știe să judece și să se ferească de ele.”

Scenografia se bucură de semnătura lui Marian Sandu, artist scenograf renumit pentru metoda extraordinară și unică la ora actuală, cel puțin în România, de a crea. Acesta, împreună cu artista Oriana Pelladi, dau viață unei lumi fascinante, care va avea forța de a dilua conturul lumii reale și de a determina fiecare spectator să se piardă în atmosfera fermecătoare a Italiei, a unei Italii de poveste. Decorul este completat armonios de muzica creată de Lucian Nagy, în mixajul lui Steve Brookfield și de coregrafia special concepută într-un stil în care suprinde specificul italian de Dimény Levente.

Din distribuție fac parte actorii: Consuela Egyed, Zentania Lupșe, Armanca Serac, Florian Silaghi, Andrei Fazecaș, Patrick Negrean și Alexandru Pop.

Premiera are loc, sâmbătă, de la ora 11:00 și 13:00, la Sala Arcadia. Următoarele reprezentații vor avea loc în data de 5 aprilie, ora 17:00, 21 aprilie, de la ora 11:00 și 13:00.

Distribuie informația
Alte știri