Politistii de la rutiera i-au luat in vizor pe pietonii indisciplinati. Atentie!

 Joi, 22 februarie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat prevenirea și combaterea victimizării pietonilor prin accidente rutiere cauzate de traversarea neregulamentară, de conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 244 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 54.732 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut șase permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute patru certificate de înmatriculare și au fost constatat o tamponare.

166 de pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, 20 de sancțiuni au fost aplicate pentru depășirea limitelor legale de viteză, șase participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, doi pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, iar 50 pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Distribuie informația
Alte știri