Pompierii militari bihoreni în misiune specială . Comunicat ISU

Pentru copiii grav bolnavi a căror primăvară  sufletească e umbrită nu doar de boala necruțătoare pe care sunt nevoiți să o îndure, ci și de suferința privării de prezența celor dragi și de bucuria jocului, specifică vârstei, pentru acești copii cărora speranțele le sunt, de multe ori, singurul pansament emoțional la îndemână, pentru acești temerari luptători cu adversitatea sorții, pompierii militari bihoreni s-au mobilizat într-o misiune specială: aceea de a le transforma visurile în realitate.

Astfel, alături de celelalte instituții și colaboratori angrenați în proiectul “Vis de primăvară”,  organizat de Asociația „Lumea lui Iannis”,  Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” s-a implicat activ, în calitate de partener în cadrul acestui demers, în promovarea și desfășurarea spectacolului caritabil destinat ajutorării copiilor cu afecțiuni oncologice din județul Bihor.

Pe scena spectacolului “Vis de primăvară”, desfășurat în seara zilei de vineri, 16 martie a.c., la Filarmonica de Stat Oradea, s-au reunit reprezentanți ai mai multor domenii artistice, publicul apreciind și bucurându-se de evoluția artiștilor Ansamblului “Crișana”, Corului Liceului Greco – Catolic Oradea, formației “Gândul Bun”, a cântăreților de muzică folk și muzică populară, a interpreților de muzică ușoară, a instrumentiștilor din cadrul Facultății de Muzică Oradea, de evoluția micilor balerine, a echipei de gimnastică ritmică a L.P.S. Bihorul Oradea și a dansatorilor profesioniști.

La finalul evenimentului, sergent major Paina Alexandra și plutonier adjutant șef Popovici Cristian, subofițeri în cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Oradea, au oferit celor prezenți, un regal de trăire autentic românească, constând în interpretarea a nouă melodii folk, populare și patriotice, momentul artistic dăruit de salvatori, așa cum au fost prezentați de către crainicul evenimentului, derulându-se în aplauzele continue ale celor prezenți în sală.

Cei aproximativ 300 de spectatori, printre care și numeroși pompieri militari, au sprijinit copiii bolnavi și familiile acestora prin achiziționarea biletelor la tombola organizată în cadrul evenimentului ori prin donații în urnele amenajate în acest scop, suma strânsă pentru susținerea proiectului de constituire a primului Centru de Zi destinat copiilor cu afecțiuni oncologice din județul Bihor, fiind de aproximativ 11 330 de lei. Însă, așa cum reiese și din mesajul președintei Asociației „Lumea lui Iannis”, mama unuia dintre copiii bolnavi, evenimentul a reprezentat, în primul rând, un catalizator al speranței, „al curajului și puterii de a continua”,  adevăratul beneficiu rezidând în susținerea necondiționată și în spiritul de solidaritate dovedite de toți cei prezenți în sală, pe scena și în spatele scenei spectacolului „VIS DE PRIMĂVARĂ”:  “Iannis m-a intrebat ieri, vazand ca Oxana imi trimite poze si sunt foarte captivata de ele: Mami ce se intampla? Si i-am explicat: Uite, oameni care s-au adunat pentru noi, sa ne ajute sa ai si tu si Abi, si Carla si Andrada, Miruna si Emanuel un loc unde sa va intalniti, sa va jucati fara sa va chinuiti cu masti la gura sub care nu puteti respira, fara ca noi sa tot strigam la voi- nu face una, nu face cealalta.

A fost un eveniment peste asteptari, cu o rezonanta foarte mare in randul oamenilor si oficialitatilor locale. Asta ne da curaj si putere sa continuam! Inseamna ca suntem pe drumul cel bun!

10 864 Ron si 100 EUR, este bilantul serii. Dar probabil asta conteaza cel mai putin. Conteaza IMPLICAREA, SOLIDARITATEA, REZONANTA. Conteaza ca suntem profund recunoscatori:…” – (ALI-Asociația Lumea Lui Iannis).

Și suntem în asentiment, pentru că, pe scena vieții, parafrazându-l pe Pierre Corneille,  felul în care dăruiești, valorează uneori  mai mult decât ceea ce dai.

Distribuie informația
Alte știri