Precizări menite a preveni aglomerările la ghișeele Serviciului Cazier Judiciar din Oradea

Pentru a preveni aglomerările la ghișeele Serviciului Cazier Judiciar, Instituția Prefectului Județul Bihor revine cu precizări în atenția cetățenilor care își pregătesc dosarele în vederea înscrierii la școlile de conducători auto, precum și a cadrelor didactice care își vor depune dosarele pentru concursul de titularizare.

Astfel, precizăm că pentru dosarul de înscriere la școala de șoferi este suficientă o declaraţie pe proprie răspundere, din care să reiasă faptul că persoanei deponente nu i se aplică interdicţia de a se prezenta la examenul pentru obţinerea permisului de conducere. Pe această cale solicităm sprijinul școlilor de șoferi de a acționa responsabil și de a informa corect cu privire la prevederile legale pe cei interesați de obținerea unui permis de conducere.

De asemenea, având în vedere că în aceste zile are loc și sesiunea de depunere a dosarelor pentru concursul de titularizare, punem în vedere cadrelor didactice că în data de 25 iunie 2020 a fost modificată cererea tip de înscriere. Actele necesare dosarului pot fi depuse în format electronic, iar cazierul judiciar și certificatul/adeverința de integritate comportamentală pot fi prezentate după repartizare, până la data efectivă a încheierii contractului individual de muncă.

În contextul creșterii alarmante a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus la nivel național, prefectul Dumitru Țiplea declară că “este imperios necesar ca fiecare persoană să acționeze responsabil, respectând cu strictețe recomandările specialiștilor. Este singura modalitate de a încetini rata de răspândire a noului coronavirus și de a nu reveni la restricții severe.“

Distribuie informația
Alte știri