Procurorii DIICOT au destructurat o reţea de trafic de droguri care acţiona pe ruta Oradea – Constanţa. Comunicat

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, procurorii Biroului Teritorial Vrancea au dispus, vineri şi sâmbătă, reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 3 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc, deținere de droguri de mare risc în vederea consumului şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

„În cauză s-a reținut faptul că, începând cu luna februarie a anului 2020, cei 3 inculpați au constituit un grup infracțional organizat în scopul desfăşurării unor activităţi de trafic şi deţinere în vederea consumului de droguri de mare risc. În cadrul grupului infracţional organizat, 2 dintre inculpaţi, soț și soție aveau rolul de aprovizionare cu droguri de risc respectiv pastile ecstasy, cocaină şi ketamină. Aceştia distribuiau astfel de substanţe interzise, provenite cel mai probabil din Spania, pe raza mai multor judeţe, doar în cantităţi mari, de ordinul zecilor de grame şi zecilor sau sutelor de pastile. S-a reținut faptul că un gram de cocaină se vinde cu 60 de euro, o doză de ketamină cu suma de 35 de euro, iar o pastilă cu suma de aproximativ 3-4 euro”, se arată în comunicatul DIICOT. Potrivit anchetatorilor, cel de-al treilea membru al grupului infracțional organizat se deplasa periodic din municipiul Constanţa în municipiul Oradea, se întâlnea cu ceilalţi doi inculpaţi de la care achiziționa droguri de mare risc în vederea comercializării acestora către consumatori aflați în raza județului Constanța. Vineri, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Vrancea au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a unuia dintre inculpați care ar fi avut asupra sa droguri de mare risc, respectiv peste 100 de grame de cocaină și ketamină, pe care ar fi intenționat să le transporte pe ruta Oradea – Constanța, cu scopul de a le vinde în schimbul sumei de 14.000 de euro.

La aceeași dată, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Vrancea au efectuat un număr de 4 percheziții domiciliare, pe raza județelor Bihor și Constanța, în urma cărora au fost ridicate 5.000 de pastile de ecstasy, 100 g de cocaină, 50 g Ketamina și 150 g substanță cristalină de MDMA precum, o pușcă cu aer comprimat, sumele de 7. 900 de lei, 300 de euro și 50 lire sterline și un autoturism. Tribunalul Vrancea a dispus arestarea preventivă a celor 3 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile. Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Biroului de Poliție Autostrăzi – Autostrada A1. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Distribuie pentru prietenii tăi:
Alte știri