Producătorii agricoli care deţin plantaţii pomicole şi viticole ar putea beneficia de un ajutor de 875 lei/ha

Foto: agrointel.ro

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat vineri că producătorii agricoli care deţin plantaţii pomicole şi viticole ar putea beneficia în acest an de un ajutor excepţional de 875 lei/ha, echivalentul sumei de 176,80 euro/ha, banii fiind asiguraţi din fonduri europene şi naţionale.

În acest sens, MADR a iniţiat un proiect de act normativ privind acordarea unui ajutor excepţional care să vină în sprijinul fermierilor din sectorul vegetal menţionat.

„Schema de sprijin este destinată pentru cheltuieli angajate cu achiziţia de resurse materiale necesare pentru aplicarea tehnologiei la suprafeţele cu plantaţii pomicole şi/sau cu arbuşti fructiferi şi/sau cu plantaţii viticole cu struguri pentru vin pe rod. Beneficiarii schemei sunt: persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderile familiale, persoane juridice, grupuri şi organizaţii de producători, structuri din domeniul cercetare, respectiv universităţi, institute şi staţiuni de cercetare-dezvoltare”, se arată în comunicatul ministerului.

Cuantumul ajutorului excepţional care se acordă beneficiarilor din sectorul vegetal este de 875 lei/ha, echivalentul sumei de 176,80 euro/ha, acordat pentru minim 0,1 ha inclusiv şi maximum 200 ha inclusiv, dar nu mai mult de 35.000 euro.

Se estimează un număr de circa 174.500 potenţiali beneficiari, cu o suprafaţă de aproximativ 144.170 hectare.

Alte știri