Proiect menit a promova drepturile copiilor cu dizabilități dar și integrarea acestora

În data de 5 iunie începând cu orele 11 în Sala Festivă a Colegiului Tehnic Traian Vuia Oradea, s-a desfășurat ultima fază a proiectului „Copilăria” prin care elevii Colegiului Tehnic Traian Vuia împreună cu elevii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Bonitas” au marcat 3 zile speciale: Ziua Internațională a copiilor, Ziua Educatorului și Ziua Colegiului Tehnic Traian Vuia.

În cadrul evenimentului a avut loc prezentarea colecției de haine create de către elevii Colegiului Tehnic „Traian Vuia” elevilor de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Bonitas”. Sunt 12 ținute alcătuite dintr-un tricou cu un desen creat de către elevii Colegiului Tehnic Traian Vuia pentru colegii lor mai mici, completată de o fustă sau pantalon realizate tot de elevii de la secția design. Colecția a fost realizată de către elevi sub îndrumarea profesorilor si a designerul vestimentar Rozalia Bot care a acceptat să fi mentorul elevilor în acest proiect. În cadrul prezentării, publicul a avut parte de un spectacol inedit de modă și o demonstrație de frizură rapidă (o împletitură realiztă în trei minute).

Proiectul a fost inițiat de către asociația Love Bihor și Asociația Simte Magia în parteneriat cu Colegiului Tehnic „Traian Vuia” și Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Bonitas”, scopul priectului a fost promovarea drepturilor copiilor cu dizabilități și integrarea acestora în activități comune cu alți copii.

Georgeta Szabo,
Președinte asociația Love Bihor