Proiectul realizat de patru eleve din Oradea, în semifinala internațională Technovation

Patru eleve din Oradea au creat o aplicaţie care încurajează oamenii să doneze sânge, proiectul lor calificându-se la Semifinala Internatională Technovation Challenge. Cele 4 tinere din urbe sunt Paula Gal, Irina Maria-Veronica (ambele în clasa a XI-a la CN Mihai Eminescu), Cosmina Gal (clasa a IX-a la CN Mihai Eminescu) și Alexandra Mazăre (clasa a XI-a la CN Emanuil Gojdu). Coordonatorul echipei, Alexandru Oancea, este mentor în cadrul Coder Dojo Oradea ca specialist în tehnologii din sfera inteligenței artificiale, cât și fost mentor EduBiz (programare web).

Aplicația elevelor din Oradea, BlooDoChallenge își propune să înlesnească donările de sânge sau de celule stem prin oferirea către voluntari a tuturor informațiilor necesare. Astfel, potențialii donatori pot afla amplasamentele celor mai apropiate centre unde utilizatorii pot dona, timpul de așteptare recomandat până la următoarea acțiune de donare de sânge sau celule stem. Tot în aplicație, utilizatorii au acces la informații despre pașii pe care donatorul trebuie să îi urmeze și chiar un top al celor 50 de „super-eroi” donatori. Scopul final este creșterea numărului de donatori de sânge și celule stem în condițiile în care România e codașă în Europa ca număr de donatori. Iar trendul negativ s-ar putea accentua în condițiile în care în viitorul apropiat România va fi obligată de regulile UE să abroge facilitățile oferite momentan donatorilor: tichete de masă, transport în comun gratuit, zi liberă de lucru etc.

Semifinala Internațională Technovation Challenge va avea loc online între 8 și 17 iunie, rezultatele fiind anunțate pe 24 iunie. Primele 6 echipe vor fi selectate să participe la World Pitch Summit la San Francisco în perioada 12 – 16 august unde primul loc va avea șansa să câștige 15.000 euro.

Distribuie informația
Alte știri