Propunerea lui Bolojan pentru redresarea Aeroportului: primarul vrea „o alianță” cu Debrecen

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan,  consideră ca ar fi necesară o „alianţă” cu instituţia aerportuară din Debreţin, Ungaria.

Trebuie început un dialog serios cu Aeroportul din Debreţin şi Primăria din Debreţin, cu cei care sunt acţionari, pentru a se analiza posibilitatea unei alianţe şi colaborări, pentru că noi suntem într-un triunghi în această zonă: între Cluj, Debreţin şi Timişoara. La o distanţă de circa 60 km, cele două aeroporturi din Debreţin şi Oradea interferează, motiv pentru care nu există decât două variante de lucru: fie o competiţie dură cu vecinii, caz în care ambele aeroporturi vor avea de pierdut, fie o colaborare, a spus primarul.

Propunerea lui Bolojan este ca o parte din zboruri să plece din Debreţin, o altă parte din Oradea pentru ca  cele două aeroporturi să nu se concureze pe aceeaşi rută.

Gândiţi-vă că, dacă sunt două zboruri pe aceeaşi rută, unul din Oradea şi unul din Debreţin, pasagerii se vor împărţi. Pierderi ar fi în ambele părţi. Aceasta este formula câştigătoare, în care nu pierde nimeni, a precizat Bolojan.

În paralel, trebuie terminate cât mai rapid lucrările la cele două terminale și stabilite discuții  cu marii operatori, pentru a opera de pe aeroportul din Oradea, mai spune Bolojan.

Distribuie informația
Alte știri