Protest spontan la Agentia de Mediu Bihor. Angajatii se plang ca sunt bugetarii cu cele mai mici salarii

Mai multi angajati ai Agentiei Judeteane pentru Protectia Mediului Bihor au protestat, marti dimineata, pe scarile institutiei  din cauza salariilor care, spun ei, nu au mai fost majorate din 2009. In toata tara, aproape 2000 de functionari de mediu ar fi in aceasta situatie.

Intr-un comunicat de presa, FEDERATIA SINDICATELOR UNITE DIN MEDIU a anuntat ca este alaturi de angajatii Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului. Sindicalistii solicita decidentilor politici adoptarea de masuri urgente pentru eliminarea discriminarilor salariale fata de alti functionari publici, care au primit cresteri salariale substantiale in ultimii ani.

In lipsa acestor masuri, angajatii de la Mediu sustin ca se va ajunge la diminuarea ratei de absorție a fondurilor europene, imposibilitatea funcționării sistemului pentru protecția mediuluisi sistarea emiterii actelor de reglementare necesare accesării fondurilor europene.

In ultimii ani, numarul salariatilor calificati din sistemul de protectie a mediului s-a redus constant, cei mai multi functionari preferand sa migreze catre institutii in care salariile sunt mai mari.

Alte știri