Quia natus est vobis hodie Christus Dominus – Vi S-a născut Cristos Domnul

Ultimul concert al Filarmonicii orădene din an a fost un răsfăț pentru publicul meloman. Un răsfăț din resurse proprii: toți soliștii sunt orădeni. Concerto Pastorale de Johann Christoph Pez le-a oferit flautistelor filarmonicii Nagy Eva și Torok Apollonia posibilitatea de a-și arăta din nou arta interpretativă. Dar atât Concerto-ul lui Pez, cât și Air de Bach au fost folosite de public pentru a-și găsi locul în sală, de a-și termina poveștile începute … Abia Adagio-ul în sol minor de Tomaso Albinoni, cu profunzimea și tragismul lui, a stins orice forfotă și orice discuție. Organista Rado Judith a avut o rol hotărâtor în asta, iar publicul a răsplătit-o cu aplauze prelungite.

Oratoriul de Crăciun, op. 12 de Camille Saint Saens a fost o provocare pentru cei cinci soliști, doamnele eclipsându-și colegii, nu prin toaletele elegante. Romeo Rîmbu a trebuit de câteva ori să tragă ansamblul și să îi imprime o altă dinamică. Corul pregătit de Laszloffy Zsolt a fost o desfătare.

Publicul a intrat deja în spiritul Crăciunului și a trecut cu vederea falseturile unor soliști, remarcându-le cu zâmbete indulgente, iar la final a aplaudat generos.

Noua regulă a filarmonicii, de a le pretinde abonaților să anunțe cu 48 de ore înainte dacă vin sau nu la concert a dat roade. Sala a fost plină, ultimii norocoși putându-și cumpăra bilete chiar înainte de începerea concertului.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri