Rezultate deosebite pentru membrii Clubului de Robotică ai Universității Oradea, la Robochallenge București

Universitatea din Oradea a fost reprezentată de Clubul de Robotică al universității la cea de-a 15-a ediție a competiției Robochallenge București. Sub îndrumarea Facultății de Inginerie Managerială și Tehnologică (FIMT), Departamentul de Robotică și Mecatronică, clubul a participat la cea mai mare competiție de robotică din România, desfășurată între 1 și 3 noiembrie 2024, alături de peste 1250 de participanți din 25 de țări. Competiția este renumită pentru diversitatea probelor și nivelul ridicat al competiției.

Clubul de Robotică al Universității din Oradea a fost reprezentat de un total de 19 membri: 8 studenți, 10 elevi de liceu și un cadru didactic. Participarea a fost posibilă cu sprijinul sponsorilor clubului: Golde Oradea, Celestica, EBM Papst și Comau.

Echipele participante din cadrul Clubului de Robotică al Universității din Oradea au fost:

•Echipa TOR: Gavriș Mihnea, Darbaj Mahmoud, Țicărat Raul (anul 3, FIMT, specializarea Robotică în limba engleză), Gal Oana și Gavruța Sebastian (anul 2, masterat Advanced Mechatronics), Ciobanu Antonia (anul 1, FIETI, specializarea Calculatoare) și Brata Mario (elev clasa a 12-a, Liceul Onisifor Ghibu).

•Echipa Robofy: Hidvegi Letiția și Hidvegi Roland (anul 4, FIMT, specializarea Mecatronică).

•Echipa DARK: Roman Rareș, Dogar Sergiu (elevi clasa a 12-a, Liceul Mihai Viteazul), Bacioiu Bianca (elev clasa a 11-a, Liceul Emanuil Gojdu), Lăcătuș Erik (elev clasa a 11-a, Liceul Onisifor Ghibu).

•Echipa Holy Braincell: Urs Casian (elev clasa a 12-a, Liceul Traian Vuia), Cristina Andor, Iulia Roseanu, Erik Bunea și Eric Stanciu (elevi clasa a 10-a, Liceul Mihai Eminescu).

După trei zile de competiție intensă, echipa DARK a obținut locul 3 la proba Humanoid Robot Triatlon, iar echipa TOR s-a clasat pe locul 4 la proba Humanoid Sumo. De asemenea, echipa TOR a trecut de faza de selecție la proba Mega Sumo, ajungând până la rundele eliminatorii.

„Suntem extrem de mândri de realizările tinerilor noștri, care au demonstrat încă o dată dedicarea și talentul lor în acest domeniu inovator. Robochallenge este o platformă excelentă pentru a testa abilitățile și pentru a interacționa cu cei mai buni din întreaga lume,” a declarat coordonatorul Robotics Club Oradea, dr. ing. s.l. Flaviu Birouaș.

În prezent, Clubul de Robotică al Universității din Oradea se pregătește pentru următoarea provocare: competiția internațională Robotex din Estonia, cel mai mare concurs de robotică din Europa, unde membrii clubului își propun să reprezinte din nou universitatea la cele mai înalte standarde.

Distribuie informația
Alte știri

This will close in 4 seconds