Rezultatele acțiunii privind prevenirea răspândirii Covid-19 în Bihor

Foto: Shutterstock

În intervalul 3-4 iulie, conform ordinului emis de prefectul Dumitru Țiplea, s-a desfășurat o acțiune integrată de verificare respectării a prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, precum și în trafic, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19 în județul Bihor.

În cadrul misiunilor au fost angrenați 122 de reprezentanți ai instituțiilor de aplicare a legii din județul Bihor, cu atribuții în domeniu, respectiv 103 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, 7 jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi, 3 cadre ale Poliției Locale, 2 comisari ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, 3 inspectori ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, 2 inspectori ai Direcției de Sănătate Publică, precum și 2 inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Echipele mixte au acționat integrat, verificând respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 52 de societăți comerciale.

În urma controalelor, au fost identificate 2 societăți comerciale care nu respectau măsurile de diminuare a impactului riscurilor conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, pentru care au fost aplicate 2 sancțiuni, una cu avertisment și una cu amendă în valoare de 2.000 de lei, pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese. De asemenea, a fost aplicată și o sancțiune cu amendă în valoare de 1.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Echipele de control au aplicat, de asemenea, 87 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 41.395 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

În următoarele 2 săptămâni, la nivelul județului Bihor se vor desfășura în continuare activități de verificare a respectării măsurilor de prevenție Covid-19, îndeosebi în transportul în comun, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, precum și la ștranduri, terase și cluburi în aer liber.

Menționăm că începând de astăzi, 4 iulie, a devenit operațională linia TelVerde – 0800800165 la care cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară.

Distribuie informația
Alte știri