Rezultatele testelor celui mai avansat vaccin anti-COVID-19 sunt promiţătoare

Foto: shutterstock

Un vaccin anti-coronavirus dezvoltat de compania de biotehnologie Moderna şi de Institutul Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase din Statele Unite este sigur pentru oameni şi a prezentat rezultate bune în ceea ce priveşte dezvoltarea imunităţii, scrie Washington Post, publicație preluată de Mediafax.

Rezultatele parţiale au fost anunţate în luna mai, dar oamenii de ştiinţă au aşteptat să vadă mai multe date, inclusiv dacă vaccinul a dus la apariţia unor anticorpi care pot să neutralizeze virusul.

Moderna a anunţat marţi că va începe o nouă fază de testare pe un grup de 30.000 de persoane, pentru a verifica dacă vaccinul este eficient şi sigur pentru oameni. Noua fază de testare va începe pe 27 iulie.

Deşi peste jumătate dintre participanţi au prezentat reacţii adverse, specialiştii nu sunt îngrijoraţi. Astfel de reacții sunt destul de frecvente şi în cazul altor vaccinuri. E vorba de oboseală, frisoane, dureri de cap, dureri musculare, dureri la locul injecţiei.

Vaccinul este finanţat din fonduri guvernamentale, prin Institutul Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase.

„Din orice perspectivă ai privi lucrurile, este o veste bună”, a declarat Anthony S. Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase, într-un interviu. Primul pas este obţinerea anticorpilor. Cât durează este o întrebare importantă, dar atât timp cât se obţin, este un prim pas”, a explicat expertul american.

Distribuie informația
Alte știri