Românii vor pune pe grătare, în minivacanţa de 1 Mai, în jur de 30 de milioane de mici

Românii vor pune pe grătare, în minivacanţa de 1 Mai, în jur de 30 de milioane de mici, o cantitate similară cu ceea ce au consumat şi anul trecut, iar în continuare sunt preferaţi micii făcuţi dintr-un amestec de carne de porc şi vită. Potrivit datelor statistice, în România, anual, se consumă între 20.000 şi 25.000 de tone de mici, ceea ce înseamnă că pe mesele românilor ajung în jur de 440 de milioane de mici, în fiecare an, conform hotnews.ro. Un român mănâncă, în medie, 40 de mici pe an.

Istoria micilor începe undeva la sfârşit de secol XIX – început de secol XX, în restaurantul Iordache, supranumit „La o idee”, din strada Covaci nr. 3, aflat în centrul istoric al Capitalei, clădire care există şi în prezent. La acea vreme i-au trecut pragul scriitori, politicieni, diplomaţi, militari, ziarişti şi artişti ai Bucureştilor.

Povestea spune că localul şi-ar fi căpătat o faimă mai mare din ziua în care poetul şi gazetarul Nicolae T. Orăşanu, într-un moment de inspiraţie umoristo-gastronomică, i-a alcătuit un meniu original, botezând în stilul său mucalit preparate şi băuturi, pe care memorialistul Constantin Bacalbaşa le-a consemnat în lista de bucate „a la Oraşănu”.