Românii vor putea călători mai ușor în Rusia. Vezi de când

Cetățenii din 53 de țări, printre care cele din Uniunea Europeană, vor putea aplica pentru vize electronice simplificate pentru a vizita Rusia începând de anul viitor.

Noile vize vor fi valabile pentru 16 zile și vor intra în circulație la data de 1 ianuarie 2021 pentru cetățenii din Uniunea Europeană și mai multe țări din sud-estul Asiei, Orientul Mijlociu și America Latină, a declarat Yevgeny Ivanov, adjunct al ministrului de Externe, citat de Moscow Times.

Cetățenii americani, britanici și canadieni nu vor putea aplica momentan pentru noile vize, din cauza relațiilor tensionate cu Rusia.

Președintele rus Vladimir Putin a promis că va oferi vize electronice vizitatorilor străini începând cu anul 2021, în contextul în care dorește să obțină 15,5 miliarde de dolari anual, din turism, până în anul 2024.

În prezent, românii pot obține viza pentru a călători în Rusia pe baza unei invitații, care poate veni, spre exemplu, din partea unui cetățean rus sau în baza unei rezervări la un hotel. În baza vizei turistice, românii pot sta în Rusia maxim 30 de zile. De asemenea, românii sunt obligați ca înainte de vizita în Rusia să obțină o poliță de asigurare medicală de călătorie.

Alte știri