Salvatorii montani din Bihor au pregătit principalele trasee turistice din județ

Foto: facebook

Salvamont Salvaspeo Bihor a anunțat, printr-o postare pe pagina de Facebook, că a continuat, în această săptămână, activitatea de curățare și remarcare a traseelor turistice montane, în vederea facilitării accesului turistic și al echipelor Salvamont, din cadrul Serviciului Județean Salvamont Salvaspeo Bihor, cu ocazia intervențiilor de salvare.

„Acțiunea de miercuri, 19 mai, este o primă intervenție pe traseul ce ajunge în zona Cascadei Sfânta Treime. S-au revopsit semne de marcaj și s-au repoziționat și schimbat indicatoarele de direcție deteriorate”, precizează salvamontiștii bihoreni.

Pe de altă parte, șeful Salvamont România, Sabin Cornoiu, a venit cu propunerea ca pe munte să se permită grupurile de cinci persoane, și nu de trei, cât este prevăzut acum, în stare de alertă, întrucât în ultima săptămână, a crescut numărul celor care s-au îndreptat spre zona montană.

„Au fost turiști de toate categoriile, de la cei amatori de drumeții ușoare, până la cei care au preferat ascensiunile și chiar schiul pe bucățile de zăpadă care mai sunt pe munte. Cei care practică sporturile montane au venit echipați de munte, au abordat trasee corespunzătoare. În zona submontană, au fost și foarte mulți oameni care au ieșit la picnic în locuri neamenajate, au făcut ascensiuni sau drumeții pe spații neamenajate, fără echipament corespunzător”, a explicat pentru RFI șeful Salvamont România.

Alte știri