După succesul remarcabil de anul trecut, am hotărât că porțile școlii noastre trebuie să rămână deschise și anul acesta pentru săptămâna magică în care bucuria activităților de vară să pătrundă în sufletele și mințile celor mici.

În perioada 14-18 iulie 2025, Liceul Ortodox ,,Episcop Roman Ciorogariu” a fost locul unde fericirea, creativitatea și energia și-au unit forțele, locul unde s-a desfășurat Școala de vară pentru elevii ciclului primar. Sub coordonarea principală a profesoarelor de limbi moderne și a voluntarilor (absolvenți ai școlii și colegi mai mari), elevii, într-un număr din ce în ce mai mare pe an ce trece, au pătruns în atmosfera cunoașterii, a descoperirii și a voioșiei.
Activitățile au fost structurate astfel încât să se atingă toate dezideratele: dezvoltarea abilităților de comunicare atât în limba română, cât și în limba engleză, de relaționare, intercunoaștere, cooperare și gândire logică. Organizați strategic pe grupe de vârstă, facilitându-se astfel o adaptare la nivelul elevilor mai fructuoasă, copiii au luat parte la joculețe, reprezentații artistice și teatrale (puse chiar de ei în scenă), vânătoare de comori, cluburi de lectură, dezbateri, creație, dans, muzică, desen, depășire de obstacole, găsire de soluții la situații-problemă și, nu în ultimul rând, relaxare.
Dintre activitățile punctuale desfășurate putem aminti: confecționarea de păpuși pentru punerea în scenă a poveștilor lecturate sau audiate, realizarea propriului blazon, învățarea unor aspecte interesante ale limbii engleze ,,sărind elastic”, realizarea unei ,,grădini magice” în curtea școlii, coregrafie pe muzică country, savurarea unei limonade aromate, creată cu multă migală și, nu în ultimul rând, realizarea și intonarea unui cântec reprezentativ pentru toate trăirile, experiențele și emoțiile pozitive din această perioadă.
Reușita celei de-a doua ediții a Școlii de Vară din cadrul Liceului Ortodox ,,Episcop Roman Ciorogariu”, încântarea elevilor și părinților, confirmă încă o dată cât de valoroasă este munca într-o echipă armonioasă, unde premisa reușitei în viață este echilibrul între minte și suflet.
Prof. Ioana-Paula Hice