Centrul Social Multifuncțional Ioșia l a fost ieri gazda unui eveniment dedicat sărbătoririi Limbii române, la care au participat numeroși reprezentanți ai comunității. Într-o atmosferă deosebită, cu o prezență extraordinară și cu invitați de seamă, evenimentul a fost unul de excepție. Sub atenta coordonare a d-nei ing. Miorița Săteanu, întâlnirea a debutat cu alocuțiunea susținută de col.r.dr. Constantin Moșincat, care a trecut în revistă istoria limbii române, momente de răscruce trecute și actuale. Totodată, și d-na Săteanu a realizat o „radiografie” a situației actuale a limbii române, subliniind importanța conservării ca tezaur național a acesteia. Doamna viceprimar Antonia Nica și d-na director al Direcției de Asistență Socială Oradea, Anca Grama, prezente la eveniment, au salutat și ele audiența, subliniind importanța marcării unor astfel de evenimente la centrele multifuncționale din cartiere.
Un alt moment, foarte apreciat de cei prezenți, a fost cel al recitalului de poezii. Poeziile au fost recitate din suflet, unele fiind creații proprii ale colaboratorilor noștri: Heteș Pascu, Florica Mera, Leontina Costruț, Aurel Horgoș, Ecaterina Grecu, Silvia Bodea Sălăjan, Lucica Horgoș, Viorel Boldiș, Rodica Denuț, Iuga Victoria și Ioan Bărnuțiu. Dar și mai apreciat a fost momentul micilor recitatori și interpreți: Natalia Mendre – Colegiul Național „Iosif Vulcan” Oradea, Maria Pașca – Școala Generală nr.16, Matei Popa – Școala Generală „Oltea Doamna” și David Păvăloaia – Școala Generală nr.16, care ne dau speranța că tradițiile și patriotismul nu sunt desuete și astfel felicităm părinții și dascălii care le-au insuflat respect față de tot ceea ce înseamnă ROMÂNESC. Toți cei care au interpretat poezii și cântece au primit în semn de apreciere câte o carte din partea doamnei viceprimar Antonia Nica.
Ca la orice eveniment de înaltă ținută, încheierea s-a realizat cu interpretarea tuturor celor prezenți a unor cântece cu tematică din folclor.