Șoferii nu vor mai putea fenta plata taxelor de drum din UE

Distribuie pentru prietenii tăi:

Șoferii români nu vor mai putea fenta plata taxelor de drum în statele din Uniunea Europeană. Aceștia vor putea fi mai ușor depistați și taxați chiar de autoritățile române. Ministerul Transporturilor a pus în consultare publică un proiect de lege prin care se urmărește aderarea României la sistemul european de tarifare rutieră.

Proiectul de ordonanță prevede înființarea unui Registru electronic național în care să fie incluse toate autovehiculele de transport. Acesta va conține datele privind vehiculele și deţinătorii acestora necesare căutărilor automate și elementele de date furnizate ca rezultat al căutărilor automate. 

De asemenea actul normativ mai prevede ce Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în calitate de punct național de contact în România, asigură identificarea unui vehicul, precum şi a deţinătorului acestuia, pentru care a fost stabilită neplata unui tarif rutier.

Autoritățile vor să creeze prin noua lege și un cadru legal pentru forma și conținutul scrisorii de informare a proprietarului autovehiculului care a fost depistat într-un stat UE fără taxa de drum plătită, dar și stabililirea procedurilor de plată prealabile, înainte de aplicarea sancțiunii contravenționale.

Vinzi sau cumperi? Ai oferte de angajare? Oradeaindirect.ro publică AICI anunțurile tale de mică publicitate. Pentru informații suplimentare, scrie-ne la adresa office@oradeaindirect.ro

Alte știri