Spectacolul de teatru „Dragoste cu năbădăi”, în parcul Muzeului Țării Crișurilor din Oradea

„Tipografia de Idei” aduce publicului larg, joi, 24 august 2023, de la ora 20.00, în parcul Muzeului Țării Crișurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A, spectacolul de teatru Dragoste cu năbădăi, după „Ursul” și „Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov.

Subintitulată „Farsă într-un act”, piesa de teatru „Ursul” dezvăluie în mod concentrat, comico-ironic, o parte esenţială a naturii umane, sugerând cât de apropiate sunt uneori furia şi pasiunea. Conflictul între ofiţerul Smirnov şi moşieriţa Popova înregistrează o serie de treceri bruşte de la ceartă la preparativele unui duel între cei doi, apoi renunţarea lui Smirnov de a se lupta cu moşieriţa de care se îndrăgosteşte subit.

Distribuţia:

Elena Ivanovna Popova: Mihaela Gherdan

Grigori Stepanovici Smirnov, moşier, încă tânăr: Şerban Borda

Lucika, servitoarea Elenei Ivanovna: Corina Cernea

Cerere în căsătorie” vine în continuarea piesei „Ursul”, utilizând aceeași distribuție şi elemente regizorale înrudite. Povestea însăşi se aşează firesc în continuarea celei începute în „Ursul”. Astfel, dacă în piesa anterioară doi tineri trec pe nesimţite de la conflict şi ură la iubire pasională, în „Cerere în căsătorie” lucrurile sunt duse şi mai departe. A. P. Cehov surprinde iniţiativa lăudabilă a lui Ivan Vasilievici Lomov, care doreşte să se însoare cu fiica vecinului său.

Însă, departe de romantismul şi armonia care se presupune că ar trebui să guverneze un astfel de moment unic, cei doi potenţiali miri se ceartă aprig din motive derizorii, dând naştere unui comic de situaţie savuros.

Distribuția:

Natalia Stepanovna: Mihaela Gherdan

Stepan Stepanovici Ciubukov: Andrian Locovei

Ivan Vasilievici Lomov: Şerban Borda

Durata spectacolului: 100 minute, cu o pauză de 15 minute.

Evenimentul este organizat de Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal împreună cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor, Centrul de Cultură al Județului Bihor și Armonix Centru Educațional SRL și în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, alături de partenerii privați Mr. Bean, Bers Nova și D&C Oradea.

Intrarea este gratuită!

Distribuie informația
Alte știri